Шестте отбора освен завиден талант в кухнята, показаха и майсторски умения да се забавляват докато готвят под зоркия поглед на Ути Бъчваров, който на финала оцени готовите ястия, заедно с Йоанна Темелкова, д-р Ивелина Герова и гости от медиите.

В приятната атмосфера на пространството Food Connection, пресъздаваща уюта на домашната кухня, но снабдена с всички необходими условия за професионално готвене, гостите и участниците в първия кулинарен конкурс на „Порция баланс“ за деца и родители с нарушено зрение готвиха и се забавляваха заедно.

Водещите Ути Бъчваров и Йоанна Темелкова още с началото на събитието „разчупиха ледовете“, разсеяха страховете на участниците и шестте отбора с усмивки на уста започнаха оспорвана кулинарна надпревара. Специалистът по хранене и диететика и мениджър Медицинска комуникация за Югоизточен пазар „Нестле Детско хранене“ д-р Ивелина Герова се включи в приготовленията, давайки индивидуални ценни съвети на всички участници как да съставят своите ястия, така че да отговарят на метода за балансирано и здравословно хранене „Порция баланс“ , създавайки порции, в които половината чиния е за зеленчуци, една четвърт е за протеини и една четвърт за въглехидрати. Участниците получиха и професионално съдействие от кетъринг компанията “Eventa”, които помагаха на отборите за приготвянето на ястията.

„Искам да кажа добре дошли на всички и да благодаря на нашия домакин Food Connection. Да се грижиш за едно дете е истинско предизвикателство за всеки родител. Аз съм майка на момче и все още не успявам да го науча да готви, но поне успях да му покажа колко е важно да подхожда с баланс към храненето и да води активен начин на живот. Това е и голямата кауза на Нестле България, която споделям и в лично качество – по всякакъв начин, с постоянство и желание да промотираме балансираното хранене , добрата храна и физическата активност. Затова днес съм много радостна, че отваряме „Порция баланс“ и към родители и деца с нарушено зрение и искам да пожелая на всички екипи една много честна надпревара. За мен всички сте шампиони, защото здравословното балансирано хранене става реалност с ежедневни усилия,“ Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар

На финала шестте отбора представиха изключително вкусни и красиво подредени блюда, с което затрудниха журито в избора на победител, но след оспорвани дискусии първото място в категорията „Салати“ взе спаначената салата на семейство Минчеви, баща и дъщеря. В категорията „Брускети“ призът грабна брускетата с песто на малката Дария и нейната майка, а наградата на публиката беше присъдена на изумително вкусната и апетитно изглеждаща Салата с пъстри чушки на семейство Недкови. Награди за всички участници бяха осигурени от Нестле България.

Забавлението продължи на пълни обороти и след финала на конкурса, когато всички се включиха активно в изяждането на храната, шегите на Ути и весели игри.

За финал, Ути изпрати всички с репликата „ И каквото и да правите, помнете, че за да е вкусна храната трябва да се приготвя с желание и сърце, защото „Храната е любов“

Балансираното  хранене е ключово за здравословния растеж и развитие на всяко дете. Точно затова Нестле създава програмата „Нестле за по-здрави деца“ с цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. До момента в България програмата е помогнала на над 30 000 деца да водят по-здравословен начин на живот, а до 2030-та цели да достигне до 50 милиона деца по цял свят. Нашето желание е да помогнем на родителите и учителите, да покажат на техните деца как могат да си набавят всички необходими полезни вещества по здравословен, вкусен и балансиран начин. „Порция Баланс“ дава възможност да възпитаме децана си в здравословно хранене, което те после ще предадат на следващото поколение и по този начин ще оставим реален отпечатък в името на здравословното хранене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *