Гранитогресът е най-популярната и обичана подова настилка, която поставяме не само в домовете си, но и в двора и на работното място. На пазара се предлага огромно разнообразие от видове, един от друг по-естетични, стилни и надеждни.

И все пак как да се ориентираме и да направим правилен избор измежду всичко, което се предлага? Обърнахме се към специалисти от Praktis.bg и помолихме за съвет, а ето и какво научихме от тях.

Как да знаем какво е качеството преди да сме поставили гранитогреса

Има един сигурен начин да разберете какво е качеството на гранитогреса още преди да сте го закупили. Този тип подова настилка се дели на 1-во, 2-ро и 3-то качество, където 1-во е съответно най-високо и се отличава с най-голяма здравина, устойчивост и издръжливост на външни влияния.

Тук е важно да споменем все пак, че дори и 3-то качество гранитогрес ще се отличава с много по-голяма здравина и устойчивост от един определен теракот например. Въпреки всичко, дори и най-ниският клас трудно би се повредил ако изпуснете нещо върху него или пък по време на транспорта.

Какви модели са подходящи за спалнята

Сред огромното разнообразие от продукти се предлагат и различни видове гранитогрес, които са специално предназначени за инсталиране в спалнята или в дневната.

Те имитират различни видове дърво, като имитацията е не по-малко успешна от тази на ламината, докато здравината на гранитогреса превъзхожда тази на ламинирания паркет невъобразимо.

Предлагат се по-светли или по-тъмни дървесни нюанси, като можете да изберете подходящата разцветка според вашия интериор. Дървените шарки са създадени за хора, които ценят дървото и неговата топлина, но не желаят да правят компромис с качеството, търсейки ниво, което единствено гранитогреса може да им помогне.

Какво да поставим на терасата

Избирайки гранитогрес за терасата, избягвайте гладки и лъскави полирани модели плочи. Вместо това, залагайте на по-семпли разцветки, които да стоят по-неутрално. За терасите добро решение са матираните модели, които са в по-кремави оттенъци и не се набиват много на очи.

За терасата е по-важно да изберете нещо, което да подхожда на цвета на сградата, отколкото на интериора вътре в самото жилище. По отношение на двора, важно е да сложите нещо, което да е по-здраво и устойчиво, като например гранитогрес от клас 1, но не бива да забравяте също така и изработването на здрава и качествена основа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *