Пазаруването без съмнение е едно от най-любимите ни занимания, но то, освен времеемко, ни коства и доста пари. Ако вече сте взели кредит, който погасявате, но в същото време искате и да си купите нещо, просто разберете как да шопингът може да бъде изгоден. Първо обаче трябва да организирате гардероба си. Лесно е.

1.Определете вашите нужди. Научете се да живеете с по-малко. Планирайте летните си дрехи през зимата за различен облик. Научете се да използвате малка чанта. Ограничете грима и аксесоарите.

2.Създайте своя собствен стил. Започнете евтина, неконвенционална тенденция. Пренебрегвайте рекламите и „модата“. Защо да следвате тълпата?

3.И наистина имайте стил. Изберете дрехите си внимателно. Потърсете най-акцентиращи облекла, съобразени с вашата фигура, тен на кожата или цвят на косата.

4.Разширете гардероба си. Отделете време, за да координирате дрехите си за един месец. Направете списък с всички възможни комбинации и често го преглеждайте и освежавайте.

5. Направете план. Определете от какво имате нужда за завършване на външния ви вид. Нещо, което не съвпада или не се вписва добре, никога не може да се носи.

6.Бъдете търпеливи. Търсете за качество и удобство. Вие ще искате да носите една дреха за няколко сезона.

7.Сравнете цените онлайн. Имайте ориентировъчна представа за това, което сте готови да платите.

8.Проверете магазините за дрехи втора употреба. Ще намерите разнообразие от уникални внесени и втора употреба елементи. Можете да се пазарите за по-добра цена.

9.Отидете до магазина за левче. Техният избор може да бъде ограничен, но често има добри попадения от дрехи и аксесоари. А и това е страхотно място за закупуване на пижами и чехли.

10.Следете отстъпките. Използвайте талони по време на сезонните разпродажби, онлайн или в магазините. Отделете време да помислите за нещата, за да избегнете импулсните пазарувания.

11.Вземете ограничена сума пари в брой. Останете в рамките на бюджета си. Оставете кредитните карти у дома.

12.Не откъсвайте етикетите. Изчакайте седмица да помислите. Премахнете ги, когато сте сигурни, че ще носите новата дреха.

13.Проверете много магазини, преди да купите нещо. Вероятно ще намерите дрехи, които са по-евтини, отколкото в други магазини.

14.Изберете качеството пред количеството. Вместо да купувате 10 евтини ризи, отидете за една качествена риза. Бъдете разумни и отговорни потребители!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *