Преди няколко години, 4K телевизорите навлязоха на пазара на черната техника и бързо придобиха популярност сред масовия потребител. На какво се дължи техният бърз триумф и с кое се отличават от обичайните си колеги? Къде разнообразието е голямо, а цените най-достъпните?

Какво представляват 4K телевизорите

Това са плазмени телевизионни приемници с висока резолюция на картината, за което по-подробно ще стане дума по-долу в нашия материал. Тук само ще отбележим, че съвременните 4K телевизори се отличават с невероятна допълнителна функционалност и те вече отдавна не са просто уреди за гледане на телевизия. Те имат идентични с компютъра смарт функции и с интернет.

С 4K телевизора Вие можете да използвате популярните социални мрежи, да посещавате видео-хостинг услугите, както и да общувате с приятелите си, посредством месинджърите, като Skype, Facebook Messenger и т.н. Тези устройства дори имат SSD, процесор, оперативна памет, видеокарта и всичко, каквото притежава и Вашия компютър или смартфон.

Какви са техните предимства пред телевизорите от по-нисък клас

Телевизионната индустрия последните 7-8 години е в яростно търсене на технология, осигуряваща максимално чиста и кристална картина, която да “потапя” зрителя в случващото се на екрана. Първо се появиха моделите с електронно лъчева тръба, а след това дойдоха и невероятно тънките и плоски TFT LCD модели. При последните, образът се сформира от определен брой точки на квадратен инч по хоризонтала и вертикала, което всъщност представлява и резолюцията на картината.

Колкото повече точки и с по-голяма наситеност, толкова по-качествена картина възпроизвежда TFT матрицата. И тук вече се връщаме на 4K телевизорите, при които броя на пикселите по хоризонтала и вертикала към момента е най-високия при пълнокадровите формати – 4096×3072 точки. Това обаче не е всичко! За да можем да виждаме качествената картина и да й се наслаждаваме, съвременните 4K TV-приемници имат OLED или LED светодиодна подсветка, която прави образа още по-ярък и с “живи” цветове, радващи всяко око.

Къде да открием качествено разнообразие

Предчувстваме, макар и от разстояние, че вече Ви “сърбят ръчичките” да изпробвате всичко това и да му се насладите на макс! Сега ще Ви кажем

от къде можете да откриете огромно разнообразие и пълна продуктова гама от всички съвременни серии на популярните производители. 4K телевизори Ardes са отлични решения, които ще Ви осигурят пълна гама от съвременни и иновативни технологии на качествената и изящна картина дори още днес.

При нас Ви очаква:

  • най-новите и съвременни предложения на отлични цени;
  • винаги голямо зареждане и разнообразие;
  • бързи доставки и професионален съпорт;
  • максимална гаранция и изгодна онлайн промоция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *