Съвременният пазар предлага широка гама за избор на гаражни врати. Не всеки купувач знае точно какъв тип система ще му подхожда, тъй като за това е необходимо да се проучат предимствата и недостатъците на различните конструкции. Тази статия ще ви помогне да направите правилния избор за собствениците на гаражи и тези, които просто искат да присъстват на изграждането на конструкция.

гаражни врати от Логел ООД

Гаражните врати изпълняват две важни функции – осигуряват защита и са декоративен елемент на екстериора. Според правилата първо се избират портите, а след това самият гараж се проектира или възстановява.

На първо място се вземат предвид такива важни параметри като размера и външния вид на бъдещите врати, характеристиките на отвора, вида на монтажа и контрола, както и необходимите допълнителни аксесоари.

За да се настрои размерът на гаражната врата към съществуващата кола, има специален алгоритъм. Към ширината на една кола (или сумата от две) добавяме 45 см от двете страни.

Почти всички компании също могат да направят продукт в желания размер. Но има и ограничения. Те се отнасят до товара, който може да понесе самата конструкция, или по-скоро рамката на вратата от стомана или алуминий. Товарът не може да надвишава 15 килограма на квадратен метър. Ширината на портата е разрешена до 5 м, а височината – до 3 метра.

Има два начина за монтиране на гаражната врата – в отвора и зад нея. Ако продуктът е предназначен за монтаж в отвор, размерът му трябва да бъде по-малък (трябва да се посочи точната цифра). Гаражните врати, които се монтират извън отвора, трябва да са по-широки. Всички размери обикновено се регулират от производителите.

В допълнение към общия външен вид, материал за изпълнение и декорация, гаражните врати се различават по механизма за отваряне. Нужно е преди да започнете да конструирате вашия гараж мечта да сте напълно сигурни в това как точно бихте искали да изглежда той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *