Влюбени ли сте в правата коса? Ако да, имаме добра новина за вас! Използването на преса за изправяне на коса у дома е доста лесно в последно време. Съвременните технологии излязоха с някои модерни решения, които са и много удобни. Сега вече не се нуждаете от посещение на салон, когато мечтаете за стилна права коса. Можете да носите пресата навсякъде със себе си, дори и в дамска чанта!

Въпреки това, използването на преса има своите особености. Ако сте начинаещи, предлагаме ви едно просто ръководство за това как да използвате този уред у дома.

Подготовка на косата

Преди да изправите косата у дома, първо трябва да приготвите косата. Външно замърсяване, мазнини, различни продукти за стилизиране и мръсотия често правят вашата коса къдрава и неуправляема. Затова трябва да измиете косата внимателно. Освен това шансът за увреждане намалява до голяма степен, когато косата е чиста и здрава.

Трябва да си вземете хидратиращ и подхранващ шампоан, когато искате изправяне на косата. Това ще остави направи косата ви мека и подходяща за използване на уреда. И не използвайте пресата за коса на мокра коса.

Избор на подходящия тип преса за коса

Изборът на правилния тип преса за коса е също толкова важен, колкото и подготовката на косата ви. Може да се учудите, когато откриете много марки, така че изборът не е толкова лесен. Не е необходимо да се споменава, че купуването на лош продукт може сериозно да увреди гривата ви.

Как да използваме преса за коса у дома

И накрая, време е за същинската работа. Измийте косата си с добър шампоан за изглаждане и я изсушете внимателно.

Следващата стъпка е да се приложи спрей за топлинна защита. Не правете компромис с тази стъпка и не избирайте по-евтин продукт. Избягвайте да прилагате серума върху корените, тъй като това ще направи косата мазна. Поставете пресата на правилната температура. Тя зависи основно от дължината на косата.

Това са най-важните неща, които трябва да знаете за изправянето на косата. Успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *