Все още ли държите в шкафа стария си телефон, който не знаете какво да правите? Ако телефонът е изправен и не се налага да го носите на GSM сервиз в гр. София, то ние ще ви дадем няколко идеи как можете да се възползвате отново от действащите му функции.

Книга с рецепти. Тогава няма да ви се налага да имате куп готварски книги, които да балансирате на плота или да се притеснявате, че ще повредите страниците с готварски продукти. Вместо това можете да използвате старото си устройство, след като изтеглите някои приложения с рецепти. 

Музикално хранилище за вашия автомобил. Уморени ли сте от включването или сдвояването на вашето текущо мобилно устройство в колата ви, за да слушате музика? Освен ако не включите устройството да се зарежда, Bluetooth стриймингът наистина може да изяде живота на батерията ви. Използването на отделно устройство означава по-малко проблеми. Единственият недостатък е, че ще трябва да актуализирате плейлиста си, тъй като няма да сте свързани с платформа за стрийминг услуги.

Безжична клавиатура или мишка. Ако клавиатурата или мишката ви внезапно престанат да работят, можете да използвате стария си телефон като устройство за въвеждане с помощта на съответно приложение. Ясно е, че телефонът ви няма да ви бъде толкова удобен за писане, но е чудесно временно решение, докато си купите нова безжична клавиатура или мишка.

Цифрова фоторамка. Много от цифровите фоторамки на пазара имат екрани с по-ниско качество от вашия мобилен телефон. Ако използвате старото си устройство като рамка, ще имате възможност да разглеждате още повече снимки, тъй като то със сигурност ще има по-голяма свободна памет.

Електронен четец. Може да използвате текущото си мобилно устройство като заместител на електронния четец, но ако сте запален читател, това може да се отрази на живота на батерията ви. Ако използвате старо устройство като постоянен електронен четец, няма да имате повече проблеми с батерията. В зависимост от предпочитаното от вас приложение за четене и от това дали си теглите други книги, може дори да не се нуждаете от Wi-Fi връзка. 

Охранителна или детска камера. Няма нужда да харчите пари за иновативни охранителни камери или монитори за детската стая – вече имате такава. С помощта на IP уеб камера на вашето устройство и на вашия компютър можете да предавате поточно както видео, така и аудио съдържание. 

Настолен часовник, показващ ви и времето навън. Устройството ви може да показва повече информация от обикновения настолен часовник. Можете да добавяте персонализирани фонове, прогнози за времето, множество часовници и статус на входящата поща. 

Оптимизирайте устройството за деца. За да опазите новия си телефон, най-добре е да оставите децата си да играят със стария ви апарат. Деактивирайте всички приложения, които можете, и деинсталирайте всички такива на трети страни. Сега ще имате достатъчно място за инсталиране на някои образователни приложения. Като допълнителен бонус можете да сваляте филми на устройството, ако искате да го използвате с тази цел, за да бъдете сигурни, че децата ще бъдат спокойни по време на път.

Подарете го. Когато приключите с връщането на фабричните настройки на устройството си, направете го достъпно за някой, който се нуждае от него. Попитайте свои близки или пък приятели дали нямат нужда от нов телефон. Или пък пуснете обява в някой от популярните сайтове.

Продайте го. Ако пък вие имате нужда от средства и смятате, че можете да спечелите нещо от стария си телефон, то го продайте. И в този случай се допитайте до най-близкото си обкръжение или пуснете обява в интернет. 

Превърнете го в игрална конзола. Ако сте запален геймър, то със сигурност тази идея ще ви допадне. Свалете си любимите игри и се забавлявайте на воля. Най-страхотното е, че телефонът ви може да бъде навсякъде с вас, така че можете да играете по всяко време. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *