Всички във всекидневието или в спорта искаме да носим красиви и удобни обувки, които да са дълготрайни, да се съчетават добре с облеклото ни и да доставят комфорт на краката. Едни такива обувки са дамските маратонки и сега ще разберем как да изберем правилните и какви са отделните достъпни видове.

Как да си изберем дамски маратонки

Съществуват няколко основни критерия, по които изборът на дамски маратонки от obuvki.bg е най-успешен:

  • С ниска и висока подметка – ниската е харесвана при ходене, защото прави обувката по-лека и кракът не се уморява. Моделите с по-дебела подметка са предназначени за тичане, защото има специална система за обиране на неравностите и камъчетата, което Ви прави и по-устойчиви;
  • В зависимост от сезона – днес се предлагат летни, пролетно-есенни и зимни дамски маратонки. При тях използваната материя предимно е изкуствена или естествена кожа, както и текстил. За подметките е най-предпочитан материалът каучук;
  • Различни екстри – дамските маратонки днес притежават множество различни системи за комфорт и удобство при носене. Важна част от тях, обаче е да са водонепропускливи, особено когато става дума за зимни модели, и да са с удобни стелки за продължително носене.

Когато се спрете на определен модел, обърнете внимание на тяхната симетричност и качеството на шевовете. Те не трябва по никакъв начин да загатват за разлепване или някаква слабост. Определянето на правилния размер също е от значение за комфорта при носене.

Какви видове има

Когато избираме новите си модерни дамски маратонки или наричани още сникърси, трябва да разграничим отделните видове спрямо нашите потребности. Например дали ще ни трябват за бягане, за ходене, ежедневни и така нататък. Например когато избираме обувки за бягане и като цяло за спорт е необходимо да обръщаме внимание както на качеството на материята, така и на анатомичните им свойства. Трябва да имат система за омекотяване, удобни стелки и гъвкави каучукови подметки.

Ежедневните модели и тези за ходене, в зависимост от начина им на използване, могат да определят и избора ни. Например, ако се налага дневно да изминавате над 2 км, е редно да обърнете внимание на комфорта и ниската подметка, докато при ежедневните можете да направите своя избор и на база външния вид, който да пасва най-добре на облеклото Ви. Нека видим малко повече подробности.

С какво можем да ги съчетаем

Хубавото при дамските маратонки е тяхната универсалност на дизайна, която позволява съчетанието им с различните и съвременни днес дрехи. Например комбинирани с дънки или друг вид панталони и тениска през лятото или блузи през зимата, те са подходящи както за ежедневно носене, така и за посещение на неофициални събирания. Добър вариант е когато правим своя цветови избор, той да е по-класически, като бялото, черното, сивото или комбинация от тях, така че новите ни обувки да се съчетават добре с желаното от нас облекло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *