Най-после сте се решили да прекрачите прага на фитнеса и да се потопите в света на спорта и здравословния начин на живот? Кардио тренировките ще ви помогнат да тренирате своето сърце и ще допринесат за запазване на неговото нормално функциониране, затова е изключително препоръчително да включите поне един кардио фитнес уред в ежеседмичните (или ежедневните) си приключения във фитнеса.

На кои кардио машини разчитат повечето хора и какви са предимствата от тренировките с тях предстои да разберете от следващите редове.

Пътека за бягане (бягаща пътека) – най-използваният фитнес уред въобще

Дори и да не използва пътеката за бягане като съществена част от тренировката си, почти няма фитнесджия, който да не използва този фитнес уред поне за загрявка. Бягащите пътеки носят много предимства и благодарение на множеството възможности, които предлагат, може да се използват за контролиране на интензитета на натоварването, така че да се достигне желания сърдечен ритъм за постигане на по-нататъшните фитнес цели.

Пътеката за бягане може да се използва за бавно или бързо ходене, за спринтиране, за маратонско бягане за изграждане на издръжливост, а също така може да се използва и за извършването на някои упражнения. Много пътеки предлагат регулиране на наклона, чрез избора на която функционалност променяте осезаемо натоварването в таргетираната мускулна група.

Търсите качествени фитнес уреди на достъпна цена? Разгледайте каталога на Workout.bg с изгодни предложения и започнете да поддържате своята форма дори и от вкъщи.

Кростренажор – фитнес уредът за недолюбващите бягащата пътека

Кростренажорът предоставя по-гладко движение, имитиращо движенията на тялото и крайниците по време на ходене или бягане, без на практика краката да се отделят от повърхността на машината. По време на всяка стъпка елипсовидната подложка си остава под краката, което означава че се намалява напрежението в ставите, поради липсата на „удар“ при отскачане.

За да използвате кростренажора е необходимо да се качите на подложките за краката преди да включите машината. Хванете се за дръжките при включване на уреда и следвайте движенията на подложките. Кростренажорът е идеален за тепърва „прохождащите“ във фитнеса, които опипват почвата и достигат постепенно до желаното ниво на натоварване, започвайки от по-леки упражнения.

Велоергометър – кардио фитнес уред, предпочитан за тренировка вкъщи

Едно от най-големите предимства на велоергометъра е, че не е толкова шумен и може да бъде в по-компактни размери, което го прави идеален за тренировки вкъщи. Ако искате качествена кардио тренировка, но не можете да си позволите да тренирате през деня, а не искате да притеснявате съседите от долния етаж, то това е фитнес уредът за вас. Специалистите от

Workout.bg споделят, че именно това е един от най-често избираните фитнес уреди за кардио тренировки вкъщи. Минус е, че с него се тренира основно долната част на тялото, поради което за пълноценна домашна тренировка ще са ви необходими и подходящите фитнес аксесоари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *