Всеки иска колата му да служи вечно, но няма как да стане. От друга страна, закупуването на нов автомобил е емоция, която няма как да се опише. И ако все пак има колебания, дали в действителност старата кола може да служи или винаги трябва да държите под ръка телефона на Денонощна пътна помощ, ето няколко знака, че е време за смяна.

1. Колата се нуждае от основен ремонт

Ако колата ви струва Х лева, а ремонтът ви е Х+ лева, е време за нова. Това е наливане на пари в нищото и не си струва. Освен това няма гаранция, че сега оправена колата, утре няма да даде нов дефект и всичко да се превърне в едно безкрайно инвестиране на грешни пари.  

2. Превръща се в яма за пари

Логично продължение на т. 1 – ако колата постоянно се нуждае от поддръжка и подмяна на части, е време за сяна. Има толкова много предложения, които са по-сигурни и надеждни.

3. Не отговаря на изискванията

Какво прави човек с дрехи, които вече не стават? Изхвърля ги, дарява или продава, нали? Е, последното е за кола, която вече не пасва. Може би семейството се разраства и има нужда от по-голямо превозно средство, което да ги побере; или може би новата работа е по-далече и трябва по – икономичен автомобил. Важното е колата да работи за собственика си.

4. Няма усещане за безопасност

В наши дни новите автомобили са доста безопасни. Технологиите за безопасност се подобряват постоянно и стандартите стават все по-големи. Затова, ако настоящият автомобил не е такъв, по – добре е да не се рискува.

Освен това сега ставаме свидетели на огромен технологичен пробив в начина, по който шофираме автомобилите. Автономните превозни, електрически коли, супер модерни навигационни системи са част от бъдещето и скоро ще бъдат достъпни. Защо да живеем с миналото, щом по – лесното и приятно шофиране вече е тук и сега? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *