Хобито е дейност, на която с удоволствие посвещаваме свободното си време. Кой не е колекционирал картички, монети, колички и всякакви други интересни неща, когато е бил малък? Част от хората запазват интереса си с години, а при други хобито се развива заедно с тях.

Как да си намеря хоби?

Някои са късметлии и вече си имат хоби, а за другите сега е моментът да открият нещо ново. В интернет се предлагат много и най-различни безплатни уроци. Можете да се усъвършенствате в нещо, което е ваше хоби. Можете да пробвате друго, което отдавна искате. А защо пък да не опитате трето, което ви е съвсем непознато. Има шанс да ви хареса. Все пак се подгответе, че ще ви е нужна воля. Обикновено в началото е трудно.

Кога да изберем първото си хоби?
Няма точен отговор на този въпрос. Няма нищо по-хубаво от това да прекарвате свободно си време заедно с децата и да се наслаждавате на занимания, в които всички се забавляват добре. Ще ви представим едни от най-интересните дейности, които са подходящи както за малки, така и за големи. Разгледайте ги и се вдъхновете.

Диамантено хоби за малки и големи

Диамантените гоблени развиват пространственото мислене. С колкото повече елементи са, толкова по-добре. С тях може да тренирате търпение. Изработването на диамантени гоблени е изключително лесно. Не изисква технически умения и се превръща в релаксиращо хоби, което носи удовлетворение от крайния резултат. Получава се невероятно красива и блестяща картина. Едно наистина приятно забавление за свободното време на малки и големи.

Видове диамантени гоблени
Πo видa нa мъниcтaтa диамантените гоблени могат да бъдат с ĸpъгли или c ĸвaдpaтни диaмaнти. Kpъглитe ca пoдxoдящи зa нaчинaeщи и зa дeцa, зaщoтo изглeждaт дoбpe и бeз дa ca идeaлнo пoдpaвнeни. Kвaдpaтнитe мъниcтa тpябвa дa ce пoдpaвнявaт пo pъбoвeтe и дa нe ce дoпycĸa paзминaвaнeтo им. Диамантените гоблени биват с пълно или с чacтично запълвaнe нa изoбpaжeниeтo. Πълнaтa ĸapтинa ce изработва изцялo c мъниcтa. Чacтичнaтa имa pиcyвaн eлeмeнт, ĸoйтo ocтaвa oтĸpит.


Kaĸ ce зaлeпвa?

Мъниcтoтo ce пocтaвя нa мяcтoтo мy с писалка и лeĸo ce пpитиcĸa ĸъм лeпящaтa ocнoвa. He e нyжнo дa ce пpилaгa cилa. Koгaтo cтe cигypни, чe дaдeн yчacтъĸ e изпълнeн пepфeĸтнo, мoжe дa минeте мяcтoтo c вaляĸ.

Диамантен гоблен в интериора

Moжe дa cъoбpaзитe paзпoлaгaнeтo c пpaвилaтa нa фън шyй, тe нaпълнo вaжaт и зa диaмaнтeнитe гoблeни.

Рисуване по номера за малки и големи

Със сигурност е много вълнуващо да се отдадеш на подобно хоби. Рисуването с боички е приятно, това е език, който и малки и големи знаят как да използват и го правят с удоволствие. Моделите за рисуване по номера са чудесен начин вие и вашето дете да тренирате фината си моторика, да откриете ново любимо хоби и сами да създадете истински шедьоври.

Какво представлява?

Всеки комплект включва акрилни бои, комплект от четки, платно основа, върху която се рисува, и инструкции. Изборът на модели е голям – цветя, птици, пейзажи геометрични фигури. Рисуването е лесно, трябва да следвате номерата и цветовете, на които те отговарят, за да може да завършите своята картина. Рисуването по номера е добро начало, което би запалило интереса на детето към рисуването. За по-големите деца трябва да се подбират и по-сложни предизвикателства. Резултатът е красива картина, с която дори можете да декорирате дома си.

Споделете вашия опит и знания

Този тип занимание ще ви даде възможност да научите детето си на някои нови умения и да прекарате още повече време заедно. Това e идеално средство за общуване с малчуганите още от най-ранна детска възраст. С рисуването по номера може да научите децата си как да боравят с четки и бои. Чудесен пример да им обясните за спазването на очертанията и да покажете коя зона в кой цвят би трябвало да се оцвети. Рисуването помага и на родителите да разберат какво се крие в детската душа.

Бродиране на гоблени

Шиенето на гоблени е прекрасна гимнастика за малките пръстчета. И както казват бабите „Сръчни ръчички-умни главички“. Подходящо е за всички деца, които обичат да влагат творческа мисъл и въображение в това, което правят.

Откъде да започнем?

Първо е добре да запознаете детето с различните начини на бродиране. Покажете му стари покривки, които баба му е бродирала. Обяснете как са зашити играчките или рокличките на куклите. Накрая покажете как се вдява конецът в иглата, как се прави тропоска. След направеното въведение може да започнете със същинската част – бродирането.

Необходими материали
Подходящият гоблен за начинаещи ще позволи на Вашето дете да открие колко забавно може да бъде бродирането.
Комплектът съдържа панама, необходимото количество конци, игла и схема. Цветните конци ще помогнат за създаването на живи и приказни картини. А радостта от постигнатия успех ще е огромен за малкия творец.

Положителни страни на творческия процес

По този забавен начин детето ще упражни координацията между своите ръчички и очи, а също така ще развие логическото си мислене. Едновременно с това провокира огромна доза старателност и търпение. Тренира сръчността. И всичко това се случва по един изключително забавен и интригуващ начин.

Провокирайте сетивата на детето

Хората са използвали изкуството като средство за общуване и изразяване още преди хиляди години. Всяко дете притежава таланти. Позволете му да се докосне до различни занимания и да разбере дали някое от тях ще му хареса.

Изпробвайте тези три интересни идеи, за да зарадвате и забавлявате деца си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *