Конвекторите са изключително ефикасен начин за затопляне на едно помещение, тъй като използват естествените закони на конвекцията. Поради липсата на вентилатор, те не изсушават въздуха, което го прави подходящ подход както за спални, така и за бани – ето как да изберете правилния продукт за вашите нужди.

Как работят конвекторите за баня

Конвекцията е широко известен природен процес, които описа пътешествието на затопления от земята въздух, и падането на изстудения от атмосферата въздушен балон. Чрез тази система се описват климатичните системи, и заедно с тях се създават и изключително ефикасни и безшумни конвектори за баня.

Вместо да задвижват въздуха чрез вентилатор, както е при климатиците и обикновените духалки, стенните конвектори използват нагревателни елементи, които затоплят въздуха около тях. Специалното при конвекторите за баня, е те разполагат с водонепромукаема защита, както и рейтинг от IP24C, които е един от най-високите при електрониката.

На какво да наблегнем при избор на конвектор за баня

Това, което трябва задължително да изберете, е такъв, който се монтира на стена, а не стои на пода. По този начин освобождавате пространство за ходене, като няма опасност от това да го съборите или да стигне влага до него.

Второ по значение е и формата и дебелината на самия конвектор. Те трябва да бъдат консвервативни в своята дебелина, като същевременно е желателно да са щедри в своята широчина, тъй като така ще разполагат с по-голям площ на затопляне и ще бъдат по-ефикасни в своята задача.

Основното правило е за всеки м/2 от помещението, да добавяте 100W мощност към конвектора, за да се гарантира, че ще разполагате с достатъчност мощност. Така, ако вашата баня е с размер от 70 квадрата, то ще са ви необходими минимум 700W мощност, за да можете съвсем адекватно да затоплите вашата баня до 30 градуса, дори при ниски температури.

Къде можете да намерите правилния конвектор за баня

Такива продукти можете да намерите почти навсякъде, въпроса, обаче, е в това дали те ще са качествени и дали ще получите гаранция за тях и вашата безопасност. Все пак става дума за електроника в банята, и е желателно да получите сигурност през цялото време на потребление, без значение дали продукта е извън гаранция или не.

Такова отношение към вашата сигурност, комфорт и нужди ще откриете на Eclima.bg – магазин за продажба на климатици и отоплителни уреди, където дългогодишни специалисти в областта са повече от готови да ви помогнат с подбора на всяко отоплително тяло за баня.

Освен това, получавате безплатна доставка и гаранция както от производител, така и от самите Еклима, едни от малкото представители на елитни европейски марки в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *