Нанасянето в първото собствено жилище е невероятно вълнуващо преживяване. Има нещо почти сюрреалистично в това да седнете за първи път в новата си спалня или кухня и да осъзнаеш, че най-после това е свое собствено място. Първият апартамент е крайъгълен камък, освободен от ограниченията на родители или квартиранти.

Но седейки там, попивайки в новооткритото чувство за свобода, вероятно ще си мислите, а сега какво, какво ми трябва, откъде да започна? 

Но нека бъдем реалисти и да поговорим за реалността. Покупката на всички неща, от които се нуждаете за първия си апартамент, е скъпо начинание, така че трябва да имате  план. Преди да се отправите към магазина или да се втурнете да поръчвате онлайн, определете бюджет и определете само нещата, които са ви от първа необходимост. Разбира се, винаги  има една графа, в която влизат непредвидени разходи, затова не я забравяйте и нея. Не е нужно да купувате всичко наведнъж, има вещи, които е добре да вземате на по-късен етап, но да са по-качествени или по –скъпи.

Ето няколко неща, с които може да започнете.

Кухненски прибори

Освен ако не планирате да вечеряте навън, добре е да се снабдите с чинии, купи, ножове, вилици, лъжици, посуда за готвене.  Добавете тави, тигани, тенджери, чаши, подложки.

Уреди

Кафемашина, тостер, микровълнова, са само основните неща за една кухня. Започнете с уредите, които отговарят на вашите потребности и постепенно запълвайте и останалите.

Телевизор

Няма какво да се лъжем, почти няма дом, в който този уред да не заема главна роля. Напоследък телевизори Samsung  излязоха с няколко страхотни модела, затова си заслужава да ги разгледате. Иначе що се отнася до големината, всичко е въпрос на личен избор. 

Почистващи консумативи

Ще се изненадате какво количество прах и боклук се събира при едно нанасяне, затова е добре да се заредите с цял арсенал от помощници за почистване. От прахосмукачка, през мопове, микрофибърни кърпи, препарати, чували за боклук, метла, кофи, гъби, ръкавици за почистване….

Основни неща за спалнята

Освен нов качествен матрак, задължително се снабдете с поне два комплекта чаршафи, възглавници, завивки, одеяла, шалте, закачалки…

Всяко начало е трудно, но когато жилището е ваше, тогава имате силата и възможността да го моделирате според вашия вкус и желание. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *