Днес, когато спортът процъфтява, големите марки се надпреварват да пуснат свои собствени спортни серии. Как да направим най-ефективния избор измежду различните стилове, обаче?

Спортните тъкани стават все по-иновативни. Пазарът на спортни дрехи процъфтява не само по модните подиуми, но и по улиците и дори влиза в офиса.

И все пак спортното облекло по време на тренировка има огромно значение, а за ефективността е важно да се изберат и правилните дрехи.

1. Пробването не е достатъчно

Когато става дума за избор на подходящо спортно облекло, целта е то да се носи докато човек се движи. Затова експерти съветват не само да се гледа в огледалото в пробната, но и потребителят да ходи, да бяга, да скача, за да го усети.

2. Избор на тъкани, които помагат на тялото да диша

Изборът на спортно облекло трябва да бъде с мисълта, че трениращият трябва да има максимум комфорт. Ако облеклото помага да се спре изпотяването, това може да ви помогне да се упражнявате по-гладко. Носенето на правилното спортно облекло може да направи хората по-фокусирани върху тренировките. Детайлите на облеклото, като влакна, които поглъщат потта, ще помогнат за по-доброто спортно представяне.

3. Правилният избор ще помогне за защита на мускулите

Освен това, правилното спортно облекло може да бъде ефективно на правилното място. Спортното облекло трябва да влияе на правилната мускулна позиция, така че да може да поддържа мускулите. Затова експерти съветват първо да се мисли какъв вид упражнение човек иска да прави и коя част от тялото се нуждае от подкрепа. Добрият дизайн кара хората да се чувстват комфортно и безопасно.

4. Усещане за втора кожа

Изборът на дрехи за фитнес и модата като цяло са две различни неща, защото не искаме да усещаме тежестта на дрехите върху телата си, когато тренираме. Движенията на човек не трябва да се ограничават от спортно облекло, а облеклото не трябва да пречи на дейността на трениращия. Облеклото трябва да е като втора кожа, без никакво усещане за дискомфорт.

5. Облекло, подходящо за конкретни спортове

Ако човек иска безопасно да постигне фитнес резултати, е много важно да избере облекло, подходящо за конкретна дейност. Когато купува облекло, е добре да провери етикета на марката, за да потвърди, че то отговаря на  спортните нужди. Повечето марки ясно етикетират и класифицират спортните облекла в различни професионални спортове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *